Легендата на Ливърпул Роби Фаулър направи свой подкаст и дебютира с мениджъра на английския шампион Юрген Клоп. Германецът говори пред Фаулър и ко-водещият Крис МакХарди за интересни моменти, откакто води 19-кратния шампион на Англия.

„Когато спечелихме титлата, беше уникален момент. Той все още е такъв, но го усещам, че се е случило преди много време. Всеки ден за нас е голяма битка, а да бъдеш мениджър на Ливърпул означава, че трябва да бъдеш успешен”, коментира Клоп в подкаста пред легендата на клуба Роби Фаулър.

21 снимки

„Истината е, че Ливърпул беше много търпелив с мен и екипът ми в самото начало. Единственото, което исках, е да променя нещата в клуба към най-доброто за него. Искаме да има ползи от нашето присъствие, когато напуснем. Клубът винаги е по-голям от нас, така че тези ползи трябва да останат след време. Постарахме се с тренировъчната база, както и с треньорския екип. Именно той е брилиянтен и това няма да спре”, продължи германският мениджър.

7 снимки

„Нужно е да убедиш играчите какво точно желаеш от тях. За да се случи това, трябва да имаш перфектна личност. Опитвам се винаги да убеждавам момчетата с моята страст за идеите. За мен това работи, тъй като никога не съм прекалено критичен, а това е лидерството в най-чистата му форма. Трябва да призная, че съм ужасен след загуба. Когато загубихме от Саутхемптън, се прибрах късно вкъщи. Не можех да заспя и останах в кухнята ни. Всичко се случваше към 02:00 часа през нощта и мислех само кои неща можем да направим по-добре. Не се ядосвам на близките ми и на моята съпруга, но определено не говоря много с околните в тези моменти”, призна Юрген Норбърт Клоп.

6 снимки

„Наистина сме благословени с момчетата в отбора, които са уникални характери. Единственият проблем? Другите отбори не спят. Все още сме в състезанието с нашите трудности и имаме време да се справим”.

Юрген Клоп акцентира също така кога отборът е променил изконно мисленето си – след загубата от Севиля на финала за Лига Европа през 2016. „Ако успееш да претеглиш точните неща след такава вечер, тогава имаш шанса да се завърнеш на правилния път. Те спечелиха и ние не можем да променим това. Определено няма да ти помогне да си депресиран цяла нощ. Това може би е моментът, в който нашето бъдеще започна”.

7 снимки

„Аз съм нормален човек, както и другите хора върша нормални неща. Извеждам кучето сутрин, когато вали, но забравям винаги онези малки торбички за „техните неща”. Винаги се връщам обратно, за да ги взема, но се справяме с нормалните проблеми за нормалните хора”, каза с усмивка германският специалист.