Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че има спад в пердставянето на тима, но отрече той да е чак толкова голям, за колкото е представен. Германецът допълни, че този сезон "мърсисайдци" ги очаква различно предизвикателство в битката за титлата.

Миналогодишният първенец е без успех вече 4 поредни срещи, а по-стряскащото е, че "червените" нямат гол в тези срещи. 

"Нещата се променят постоянно, защото е толкова оспорвано. Това прави битката за титлата различна тази година. Трябва да сме готови. Знам, че в този бизнес само резултатите имат значение, но имаш нужда от добро представяне преди резултата. Последното беше добро (0:0 срещу Ман Юнайтед)", сподели Клоп.

"Не вкарваме много, но това не означава, че представянето ни е по-слабо. Не винаги причината е в подхода, става дума и за другия отбор. Знаем, че не сме там, където искаме да бъдем, но причините не са прекалено важни. Просто продължаваме да се борим. Хората не са доволни от играта, когато ги няма резултатите. Трябва да играем нашия футбол на високо ниво. Във фаза атака не го правим", допълни той.

Утре Ливърпул посреща Бърнли, а в неделя гостува на Манчестър Юнайтед в среща от Купата на Англия. Клоп намекна, че за тези двубои е възможно да разчита на Жоел Матип, който е възстановен.

"Жоел Матип тренира наравно с останалите и ще вземем решение за него. Диого Жота е на няколко седмици от завръщане. Няма да е в следващите мачове. Той има нужда от време", обясни мениджърът.

"Никой не е изморен. Свежи сме, доколкото е възможно. Няма отбор, който може да се защитава през целия мач. Другите отбори знаят какво правят. Трябва да се възползваме по-добре от шансовете ни за гол. "Чух някъде, че трябва да градим наново отбора. Светът е лудо място в момента и не само заради пандемията. Никой вече няма време. Трябва да променим това чрез играта си, не с думи".

"Ако искаме да запазим титлата, трябва да сме близо до съвършенство. Няма перфектен сезон, всички отбори имат спадове. Трябва да сме спокойни. Не е станала катастрофа, просто не сме перфектни", е мнението на Клоп.