Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че неговият тим е имал една-единствена задача през второто полувреме на двубоя срещу Кристъл Палас, а именно – да вземе победата. „Червените” губеха с 0:1 на почивката в домакинството от 23-ия кръг и успяха да изковат знаменита победа с 4:3, която постави под напрежение преследвача Манчестър Сити.

За момента шампионът на Англия е втори в класирането на 7 точки зад Ливърпул, а утре има визита срещу последния в класирането Хъдърсфийлд. Клоп обаче призна, че подобни сметки изобщо не са му минавали през главата, когато на почивката е трябвало да нанесе нужните корекции в играта на своя тим, за да го вдъхнови за впечатляващия успех.

„Това е едно огромно облекчение. Знаехме, че по редица причини този мач ще бъде труден. Кристъл Палас традиционно играе силно срещу Ливърпул, а предвид физическите им дадености беше ясно, че може да бъде така, както бе през първото полувреме”, каза Клоп.

„Те са наистина добри в контраатаките и статичните положения. Уилфрид Заха е играч от световна класа и когато стигне до ситуация „един срещу един”, значи вече сме с човек по-малко. Трябваше да останем позитивно настроени, а когато останахме с човек по-малко (заради чевения картон на Милнър към края на редовното време – б.р.), това беше тежък удар. Просто трябваше да спечелим мача през второто полувреме и го сторихме.”

„Опитахме да контролираме мача, но не бяхме достатъчно търпеливи. Те не излизаха от своята половина, така че трябваше да играем в наистина тесни пространства. Палас провеждаше своите контраатаки и точно така стигаше до статичните си положения. Мисля, че при втория гол на Палас, имаше нарушение срещу Върджил ван Дайк. Постоянно го блокираха тежко. Имахме късмет с попадението за 3:2, а с всички статични ситуации, до които те се добраха до края, направиха края интересен.”

„Резултатът е огромен. Имаме 60 точки и това е лудост. Това е важна цифра. Наистина съм горд, защото се случиха много неща, от каквито нямахме нужда. Сега имаме недостиг на играчи и разполагаме с няколко дни, така че трябва да използваме времето за възстановяване.”

„Мо Салах? Той е световна класа. Просто световна класа”, заяви Клоп.