Ливърпул следи физическото състояние на Алисон Бекер, Тиаго Алкантара и Жоел Матип преди съботния дуел с Шефийлд Юнайтед от Премиър лийг. Това стана ясно на брифинга преди срещата, на който Юрген Клоп коментира здравословното състояние на тима си преди схватката с „остриетата”.

Германецът призна, че за срещата на 100% аут са Върджил ван Дайк, Алекс Окслейд-Чембърлейн, както и Костас Цимикас. „Освен Окс и Върджил, може би и Костас, който е все по-близо и близо, то всички са на линия за следващите мачове сега. Гледаме ден за ден състоянието им и имаме много разговори с медицинския департамент. Намираме се в тежък цикъл, тъй като ако някой е аут за две седмици, то той пропуска пет мача. Въпреки това, не е сериозна контузия. Сега точно не знам кой ще може да играе. Моята последна информация е, че момчетата, които играха срещу Аякс, нямат никакви проблеми и са добре”, коментира на брифинга си Клоп.

Запитан за състоянието на Алисон, Тиаго и Матип и дали ще са на линия за мача с Шефийлд, той отговори: „Не знам. Имаме тренировка след пресконференцията и ще видим кой има възможност да участва. Можеш да играеш, ако тренираш добре”, завърши мениджърът на английския гранд.