Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп изтърси поредния си „бисер” след драматичната победата с 3:2 над Лестър Сити в 6-ия кръг на Висшата лига. Германецът заяви, че не неговият тим не прилича на демонстративния отбор по баскетбол Харлем Глоубтротърс и се бори за резултати, а не за атракция.

Ливърпул взе свой мач, забранен за хора със слаби сърца

Двубоят на „Кинг Пауър Стейдиъм” със сигурност беше зрелищен и породи куп дискусионни моменти, като мърсисайдци успяха да излязат сухи от лудницата. Те поведоха с  2:0 след попадения  на Мохамед Салах и Филипе Коутиньо, но точно преди почивката Шинджи Оказаки намали след корнер, при който останаха съмнения за фаул срещу вратаря на съперника Симон Миньоле. През втората част Ливърпул отбеляза за 3:1 чрез Джордан Хендерсън, но точно в следващата атака Джейми Варди отбеляза 6-ия си гол срещу „червените”. По-късно той си спечели дузпа, която Миньоле спаси, оставайки в центъра на вратата.

„За първи път седя тук и имам нещо в джоба (визира спечелените точки като гост на Лестър – б.р.)”, каза Клоп. „Обикновено седя тук и отправям поздравления за Лестър. Разликата сега е голяма, ако трябва да съм честен. Наистина смятам, че вървим по добър път, но сме наясно, че трябва да го доказваме с резултати, така че всички да бъдат убедени. Знаем това. След тези два или три не толкова силни мача – не като представяне, а като резултати – видяхте, че при 2:0 за нас мачът беше малко по-различен. Искаше ни се да убием интригата по-рано, но вместо това се оказахме на грешните места. Нищо кой знае какво обаче не се случи, просто стана отворен мач.”

„Голът, който получихме в края на първото полувреме… Всички знаят, че това не беше нарушение срещу Джейми Варди, той просто игра умно. Един нападател трябва да прави това, но в никакъв случай не бе фаул. После при корнера имаше нарушение срещу Миньоле, а това костваше гол във вратата ни. Не беше много готино.”

„Знам много за напрежението, то ме е съпътствало през целия ми живот по различни причини. Напрежението, когато е на място, винаги помага. Когато се създава безцелно, то не е полезно, а аз съм добър в игнорирането му. Знаем, че качеството, с което разполагаме, поражда отговорност да бъдем успешни. Знам това. Както казах и преди срещата – ние не сме Харлем Глоубтротърс. Не излизаме просто за да играем наистина добър футбол, тук сме за резултатите, така че играем за резултат. Обожавам как се преборихме за победата. Можеше да бъде и по-лесно, но след няколко мача без правилните резултати, бяхме длъжни да преборим. Точно това сторихме и сега можем да надграждаме върху това”, заключи Клопо.