Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп остана много доволен от видяното в първия приятелски мач на тима по време на лятната му подготовка. След 6:0 над Транмиър Роувърс германският специалист имаше да каже и специални думи за таланта Риан Брюстър.

19-годишното острие отбеляза два гола в проверката и даде заявка, че не е далеч от пробив в първия тим. Брюстър прекара по-голямата част от предходната кампания във възстановяване от травма, което му позволи да завърже близко приятелство с преминаващия през същото Алекс Окслейд-Чембърлейн. Двамата играха заедно на терена през първото полувреме.

„Момчетата наистина оставиха топката да върши работата. Тя постоянно се движеше, а играта ни беше плавна. Хареса ми доста”, заяви Клоп. „Индивидуалното ни представяне беше добро, тактически също стояхме добре като колектив, имаше преса и контрапреса.”

„Видях всичко. Заедно сме само от една седмица и младите момчета дойдоха, за да се изявят. Мачът ми хареса.”

„Дали сезонът може да бъде голям за Брюстър? 100 процента, но всичко зависи от него. Дивок Ориги остана при нас, а това са добри новини. Боби Фирмино все още е тук. Риан Брюстър е топ нападател, топ талант и съм наистина щастлив.”

„Вече му казах, че ще има важна роля тази година, но колко важна? Отново, това зависи сам от него и ще видим. То трябва да се научи да играе на различни позиции, защото в центъра е окей, мисля, че би се справил и на крилото. Тогава бихме могли да видим как ще градим състава си. Ще има възможности за него, абсолютно съм сигурен в това”, добави Клоп.