Салах отбеляза два удара, докато "червените" спечелиха с 2:1 на стадион "Тотнъм Хотспър" в неделя, увеличавайки попаденията си за сезона до 14 във всички състезания. Египтянинът отбеляза във всеки от последните си четири мача.

"Дори в неговия „бавен старт“ той беше замесен в повечето шансове в европейския футбол. Той не ги взе или ние не ги взехме, но за един нападател това е напълно нормална фаза. Но всеки знае, че в крайна сметка, когато всеки погледне назад към кариерата му след четири, пет или шест години, всеки ще си спомни един от най-добрите нападатели, които някога е виждал, защото числата му ще бъдат абсолютно луди.

Най-много ме зарадва, не просто, че той вкара двата гола, но че игра като истински отборен играч. Не съм изненадан от това, но е важно. Той също беше изправен пред тези въпроси по отношение на своите попадения, но после отбеляза два гола. Но първо ставаше дума за защита и след това той отново ще получи своите шансове. Наистина съм доволен за него. Най-доброто представяне и показа изключително отношение", сподели доволният Юрген Клоп.

Победата на Ливърпул, първата им далеч от дома в лигата този сезон, може да се окаже ключова в битката за място в топ 4. Това ги приближава на седем точки от Тотнъм, докато "червените" също могат да се похвалят с мач по-малко.