Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе особено разгневен след края на градското дерби срещу Евертън (1:1), което бе решено от спорна дузпа за „карамелите”. Именно заради нея германският специалист първо недоволстваше срещу съдийството на Крейг Поусън, а след това се ядоса на „Скай Спортс”, откъдето предположиха, че отсъждането на наказателния удар всъщност е било резонно.

Горчив карамел за Ливърпул, Рууни смрази "Анфийлд"

„Искам да говоря само с хора, които поне малко разбират от футбол. Съжалявам, явно аз греша, а вие сте прави. Не съм в настроение да отговарям на въпроси”, избухна Клопо.

„Нашето представяне беше добро. Видях само единият отбор да играе. Не мога да повярвам на случилото се след всички единоборства в мача. Ние играхме чисто и почти не направихме нарушения.”

„Винаги в тези мачове има едно гадно влизане, този път беше на Гилфи Сигурдсон. За мен това бе очевиден червен картон. После видяхте и дузпата. Калвърт-Люин е умен, ала това не значи нищо. Все пак бе отсъдена дузпа, единият отбор може да празнува, а ние – не.”

Обезумелият грешник Ловрен за малко да скочи на рефера

„Не разбирам защо съдията направи такова нещо. Не съм използвал и една обидна дума към него. Само единият отбор опитваше да спечели в продължение на 95 минути. Другият не го правеше и освен дузпата нямаше изстрел в очертанията на вратата.”

Клоп също така не остана много доволен от неспирните въпроси защо е оставил голяма част от титулярите си на пейката в дерби мач. „Това е моята работа. Взимам решенията, които считам за правилни. Вашата работа е след мача да коментирате дали са били такива. Малко или много, се настанихме да живеем в тяхното наказателно поле. Можеше да вкараме гол много по-рано. Сега трябва да живея с тази мисъл”, допълни Клопо.