Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп демонстрира чувството си за хумор, когато за пореден път трябваше да коментира геройствата на своя ас Мохамед Салах. Египтянинът обра точките във Висшата лига, като вкара четири гола с четири шут при победата с 5:0 над Уотфорд в 31-ия кръг.

"Отличен 4" за CR7 и Салах, но кой набута 13 в един мач?

Читателите на Gong.bg се произнесоха: Салах е най-добър в Англия?

Клоп използва случая, за да напомни, че в дните му като футболист на Майнц 05 той също е успявал да отбележи 4 гола в един мач. Това се случва през 1991 година срещу Рот-Вайс Ерфурт.

„Може би трябва да започна така: аз също съм вкарвал 4 гола в един двубой. Беше през 1991 година. Мисля, че все още можете да го намерите в мрежата, макар че не съм сигурен дали по онова време записвахме мачовете. Тогава играехме във втора дивизия, беше мач за първенство”, коментира Клоп.

"Мо" еуфория: Крал на Египет - Крал на Острова

Салах с рекордно постижение

„Дали все още си пазя топката от онзи двубой? Не, защото те имаха само една топка. Ако им я бях взел, трябваше да търсят нова. Крайният резултат май беше 5:1 (всъщност 5:0 - б.р.), а можех да вкарам и пети гол, но веднъж улучих напречната греда. Дали трябва да разкажа за това на Мо? Ами, може би трябва.”

„Нека се върнем обаче на Салах. Той е фантастичен, наистина фантастичен. Начинът, по  който вкара тези попадения… Условията бяха невероятно трудни с този сняг по терена, беше хлъзгаво, топката вървеше бавно. Говоря за тези неща.”

„При първия гол имаше точно един човек, който нямаше проблем, и това беше Мо. Той откри резултата, а това ни помогна много”, допълни Клоп.

Мохамед Салах вече има 36 гола в 41 официални срещи за Ливърпул през настоящия сезон. Той е подгонил абсолютния рекорд на Йън Ръш от 47 гола през кампания 1983/1984.