Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп се застъпи за по-пасивната и изчаквателна трансферна политика на "мърсисайдци" през това лято. Германецът същевременно заяви, че определени клубове, собственост на държави и олигарси, далеч не са усетили по същия начин последиците от пандемията от коронавирус. 

"Мърсисайдци" до момента са регистрирали едва единвходящ трансфер, след като беше привлечен гръцкият ляв бек Костас Цимикас от Олимпиакос. Едновременно с това обаче беше изпуснат подписа на Тимо Вернер, който се оказа твърде скъп за шампиона от Висшата лига. Сега трансферната сага се пренесе и за халфа на Байерн Мюнхен Тиаго Алкантара. 

Клоп обаче не пожела да отправя някакви критики към сосбтвениците на клуба, отправяйки по-скоро индиректни упреци към конкурентите от Челси и Манчестър Сити. 

"Живеем в несигурен свят, което обаче очевидно не засяга някои клубове, които са собственост на олигарси и цели държави. Истина е, ние сме различни като клуб", започна специалистът. 

"Ние спечелихме Шампионската лига и титлата във Висшата лига, работейки по този модел. Не може да променим курса просто така и да кажем, че искаме да сме като Челси", завърши Клоп.