Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че ще направи промени в стартовия състав за предстоящите мачове в английската Висша лига и Шампионската лига.

,,Грешно е да мислим в перспектива. Очаква ни много натоварен график и ще анализираме противниците си един по един, за да избираме подходящите титуляри за всеки един мач. Трябва да разполагаме с най-доброто за всяко предизвикателство. В първите три мача използвахме една и съща единайсеторка, а в двубоя с Лестър направих само една промяна", сподели Клоп. 

"Няма как да не ротираме състава в бъдещ план, но аз заложих на един и същи състав, защото беше важно да положим основата за този сезон. Титуляри бяха тези, които имаха най-добра предсезонна подготовка, като изключим Фирмино, който се завърна малко по-късно", добави той. 

"Усещането е сякаш имаме 500 мача в следващите седем седмици, затова се надявам да взема правилните решения. Дано разполагам с всички налични футболисти, за да мога да направя нужните промени, когато това се наложи. Когато нямаш играч в състава, тогава е трудно да решиш кой да го замени, но когато всички са здрави, това е най-големият лукс за един мениджър", продължи германецът. 

"Знаете, че Чембърлейн е дълготрайно контузен, но когато Ловрен и Лалана се завърнат в състава, за първи път ще имам пълен състав на разположение, а това е от изключителна важност предвид сгъстения цикъл от срещи, който ни предстои“, каза още Юрген Клоп. 

,,Мърсисайдци“ ще изиграят седем мача в рамките на 23 дни. Програмата на ,,червените“ включва тежко гостуване на Тотнъм в събота, а впоследствие предстоят мачове с ПСЖ и Наполи в Шампионската лига преди Ливърпул да открие кампанията си в Купата на Лигата срещу Челси и да се изправи последователно срещу Саутхемптън, Челси и Манчестър сити във вътрешния шампионат.

Клоп сигурен: Фокусирани сме на всички фронтове