Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп засипа с похвали защитника на тима Алберто Морено. Испанецът бе един от най-разочароващите футболисти на „червените“ за мниналия сезон, в който започна едва три мача като титуляр.

Очакваше се Морено да бъде първият продаден през лятото, но в крайна сметка Ливърпул отхвърли офертата на Наполи, а италианците не пожелаха да я увеличат.

Въпреки привличането на нов ляв бек в лицето на Анди Робъртсън, Морено остана в тима, а през настоящата кампания е един от футболистите с най-постоянни изяви.

„Никога не съм виждал такова нещо, ако трябва да бъда честен, никога не ми се е случвало. Представянето му през този сезон не е изненада. Изненада е как се справи след миналия сезон. Да, той дойде в моя офис. Да, той ме попита какво да подобри в играта си, говорихме за нещата, които трябва да подобри“, коментира Клоп.

„От друга страна, Милнър играеше много добре на тази позиция. Той е истинска машина. Мили може да играе на всеки два дни, така че нямаше никаква причина да правя тази промяна, когато той бе в ритъм. Беше малко несправедливо. След сезона си помислих, че не го използвам достатъчно често“, продължи той.

„Преди началото на сезона Морено дойде при мен и ме попита отново. Казах му, че вече взехме нов краен защитник и Милнър няма да бъде използван на тази позиция вече, така че сам да реши. И той го направи“, допълни още Юрген Клоп.