Юрген Клоп чака с нетърпение лятната си ваканция, която настъпи след последния мач на Ливърпул за сезона, спечелен с 3:1 срещу Нюкасъл. И какъв сезон бе това - "червените" спечелиха първата си титла от 30 години насам и събраха рекордните в клубната история 99 точки. Те вдигнаха също така Суперкупата на Европа и трофея от Световното клубно първенство.

Новият сезон започва на 12 септември, а Клоп ще опита да изпусне парата в следващите седмици.

"Няма да влизам в офиса известно време. Ще бъда със семейството ми и само от това имам нужда. Имам две седмици и два дни, след което колелото се завърта отначало. Следващият сезон ще бъде адски труден, защото ще имаме четири седмици по-малко за подготовка. Ще използваме каквото са ни дали и се гмуркаме отново надълбоко", каза германецът за Скай Спортс след срещата с Нюкасъл.

"Изиграхме добър мач. Не перфектен, а добър. В тази страна обичате да описвате подобни неща като "dead rubber" (спортно събитие, което няма абсолютно никакво положително или отрицателно влияние върху победителя и загубилия). Не ми хареса как ни вкараха, но пък това помогна на момчетата да разберат срещу какво са изправени. Направихме толкова много промени, след като изкарахме дълго време със сравнително стабилен стартов състав, че няма да бъде правилно да съдя титулярите от днес. На тях им е нужно да свикнат с играта ни.

"Видя се, че с течение на мача ставаха все по-добри и все по-добри, дори преди смените. Но именно те промениха коренно нещата. Хареса ми този мач. Бяхме далеч от перфектни, но пък през сезона не печелехме само двубоите, в които не правим грешки. Взехме и някои много трудни".