Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че съботният опонент на отбора му – Лестър Сити, е способен да завърши в Топ 4 през тази година под ръководството на бившия треньор на мърсисайдци Брендън Роджърс. В този момент Лестър е трети във Висшата лига след силния си старт на сезона и е отборът, който е най-близо до Ливърпул и Манчестър Сити в подреждането. Ако победи „червените” в събота, Лестър може да задмине и Ман Сити.


Ливърпул посреща Лестър Сити в съботен мач от програмата на Премиършип. Срещата е с начален час 17,00 и ще може да я гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Сайтът GONG.BG също ще ви държи в неспирно известие за всичко, което се случва на "Анфийлд".

Класирането в Англия!


„Лисиците” финишираха седми през миналия сезон, а Клоп смята, че съставът на Роджърс има нужните качества, за да завърши в голямата четворка на Англия. „Това изглежда така на 100% към този момент. Няма разлика от Лестър и другите тимове в Топ 6, ако не гледаме имената. Може да видите как е изграден отбора им. Вратарят им е брилянтен също така – нямам съмнения за състава им”, започна с похвалите Клоп.

„Лестър е много солиден във всички зони на терена и работи много здраво, за да подпомага нападението си. Така се гради правилно отбор”, продължи Клоп.

Роджър бе наставник на Ливърпул три години и половина, след което бе уволнен през октомври 2015-а, за да може Клоп да го наследи на „Анфийлд”. Германецът очаква северноирландеца да получи „топло” посрещане, когато се завърне за пръв път на „Анфийлд” от последния му домакински мач с клуба. „Надявам се, че феновете ще му отдадат заслуженото”, каза Клоп, който живее в къщата на Роджърс край града. „От моя страна всичко е наред. Всички неприятности с него са изчистени, които имахме в първите дни от живеенето ни в неговата къща. Обичаме да живеем там, платили сме му наема, но не съм сигурен, че той все още трябва да работи, но все пак го прави”, коментира през смях Юрген Клоп.

„Брендън се справя много добре и не ме изненадва това. Знаех, когато дойдох тук, че не той е причината, заради която отборът не върви. Оттогава той свърши чудесна работа в Селтик, а сега и в Лестър. Много от играчите бяха там преди него, но той направи някои чудесни покупки – невероятен отбор са. Това, което правят, е добре, а аз не казвам неща, които хората не виждат. Ако им гледаш мачовете, изпитваш наслада. Крайните им бранители работят страхотно, а контраатакуващият футбол е блестящ. Мисля, че феновете ще го посрещнат добре, но това не е приятелски мач. Ние ще излезем да се докажем и се надявам да го сторим победно”, призна Клоп.

Германецът призна, че е впечатлен от работата на левия бек на „лисиците” Бен Чилуел и го гледа от първите си дни в Англия. „Давид Вагнер ми говори много за него, когато бе под наем в Хъдърсфийлд, но Лестър не го пусна. Той още играе там, което се вижда, че е добре за тях. Сега той е пораснал играч и не е дете. Визията му за футбола е невероятна. Те имат много добри крайни бранители, но аз съм щастлив с моите също”, акцентира Клоп.