Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сравни сделката по закупуването на Нюкасъл с опита за създаване на Европейска Суперлига преди няколко месеца. Тогава проектът срещна огромната съпротива на УЕФА и феновете, вследствие на което английските клубове бързо се оттеглиха. Сега доста от клубовете в Англия също недоволстват от решението на Висшата лига да одобри сделката, след която публичен инвестиционен фонд, зад който стои престолонаследникът на Саудитска Арабия, закупи Нюкасъл срещу 300 милиона паунда. 

„Очаквах официално изявление от Ричард Мастърс (б.ред. - изпълнителният директор на Висшата лига), защото очевидно там има притеснение за нарушаване на човешките права. Какво означава това за футбола? Преди няколко месеца имахме проблем с клубовете, които създадоха Суперлигата. И правилно. Сега това означава изграждане на суперотбор, който ще има гарантирано участие в Шампионската лига след няколко години. Феновете на Нюкасъл харесват това, но парите не купуват успехи. Те имат пари да правят грешки, но в крайна сметка ще постигнат това, което искат“, заяви Клоп.

Германецът разкри още, че бразилските национали Алисон и Фабиньо няма да се прибират в Англия след снощния двубой на своята страна срещу Уругвай, и ще заминат направо за Мадрид, където през седмицата мърсисайдци гостуват на Атлетико в двубой от груповата фаза на Шампионската лига.

"Някой реши да даде възможност на Бразилия да играе миналата нощ, а след това някой друг взе решение ние да играем в събота в 12:30 (б.ред. - 14:30 българско време). Това не е в нашите ръце. Атлетико Мадрид няма да играе този уикенд по тази причина, а те са следващият ни съперник в Шампионската лига. Тук обаче не се взимат такива решения. Затова решихме, че тези момчета (б.ред. - Алисон и Фабиньо), няма смисъл да идват тук, а направо да пътуват за Мадрид.

Трент-Александър Арнолд и Диого Жота са на разположение, но за Тиаго не знам кога ще е готов. Има нужда от време. Разочароващо е, но ще трябва да почакаме", заяви Клоп на пресконференцията си преди утрешното гостуване на Уотфорд.