Гостуването на Ливърпул срещу Арсенал ще бъде "различно и интересно" предизвикателство пред отбора, заяви мениджърът Юрген Клоп в интервю за клубния уебсайт. "Червените" ще опитат да се върнат на победния път след равенството 1:1 срещу Бърнли, като с три поредни победи ще могат да подобрят рекорда по точки във Висшата лига.

"Ще бъде различно, но пък имаме и малко повече време за подготовка. Един ден, но пак е нещо. За последната седмица изиграхме шест мача и това не е леко, но не можем да направим нищо по въпроса. Сега получаваме бонус ден и се надявам да се възстановим от срещата с Бърнли. Ще го направим и заминаваме за Лондон, където ни чака интересен мач", заяви мениджърът на шампионите.

Ливърпул загуби точки у дома за първи път през този сезон и Клоп подчерта, че това се дължи немалко и на вратаря на Бърнли - Ник Поуп. Той обаче добави, че неговият отбор е трябвало да се възползва от превъзходството си в играта.

Германецът продължи: "Не се случва за първи път в кариерата ми мой отбор да вдъхнови противниковия вратар да направи невероятен мач. През уикенда това се случи отново. Имаше обаче моменти, в които Ник спасяваше някоя топка и аз си мислех, че можехме да изиграем и по-добре. Но той наистина направи и две или три рядко виждани спасявания.

"На моменти играехме супер, наистина супер мач. Точно както искаме по принцип. В края обаче им открихме път и това не трябваше да става. Ако намериш начин да създаваш проблеми на съперника си, ти си длъжен да се придържаш към това. Направихме го, но не напълно. Дадохме им един шанс, а те са отбор, който е научен да се възползва".