През изминалата седмица мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп беше обвинен, че е накарал екипа си, да изчисти от снега терена на полувремето, но само собствената половина, в която нападаше в мача срещу Лестър Сити. При това при температура, близка до нулата.

Снощи, по време на двубоя срещу Уест Хем, треньорът изпита на гърба си собствените си грешки.

От щаба на Уест Хем оправиха чимовете и се погрижиха за терена на Лондон стейдиъм, но само в половината, в която „чуковете” нападаха срещу Ливърпул.

Най-вероятно действията на тима-домакин бяха чисто демонстративни, заради случилото се няколко дни по-рано и Юрген Клоп трябваше да „сърба собствената си попара.”

Фенове, които си спомнят случилото се преди време, дори напомниха думи на мениджъра на Ливърпул от април 2018 година, когато треньорът обвини Уест Бромич Албиън, че не се е справил с почистването на водата на терена, което е попречило на неговия тим да спечели, а това е било нечестно.

Ливърпул отрече за умисъл при почистването на терена

През януари 2019 година обаче от Ливърпул се оправдаха, че заради особеностите на терена са изчистили само едната половина, тъй като в тази част при неблагоприятни метеорологични условия се събирали локви вода.

Ливърпул е в преследване на първа титла във Висшата лига от 1990 година насам. Отборът обаче завърши 1:1 като гост на Уест Хем в понеделник вечерта.