Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че колегата му в Евертън – Марко Силва, е съставил най-силният Евертън в последните няколко години. Това сподели германецът на брифинга преди дербито на Мърсисайд, което е идната неделя от 18,15 часа. Срещата можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA и в сайта Gong.bg

„Карамелите” се намират на шест точки зад местата, даващи право на участие в Шампионската лига, а това кара Клоп да счита Евертън като най-тежкият отбор, който е идвал на „Анфийлд”, откакто той е начело на тима.

„Силва направи чудесен отбор. Това е истината. Доведе всички играчи, които искаше. Ричарлисон – о, какъв играч е само той”, бяха първите думи на Клоп.

„Уолкот пристигна през последната година, Бернанрд през тази, както и Андре Гомеш и Йери Мина. Откакто аз съм тук, то този Евертън е много зает на трансферния пазар. Сега имат креативност, скорост и добра организация. Шеймъс Коулман се връща за тях и е здрав, Майкъл Кийн също. Той е брилянтен играч, а Люка Дин е младият Лейтън Бейнс”, продължи с думите Клоп.

„И нека не забравяме – разполагат с вратар №1 на Англия. Това е чудесен състав, който ще се бори за челните места във всяко едно първенство в Европа. В Англия е малко по-трудно, но навсякъде другаде ще са спокойно в челото”, каза още Клоп.

Ливърпул ще бъде без капитана си Джордан Хендерсън, който е наказан, след като получи червен картон срещу Уотфорд. Въпреки това Юрген Клоп сподели, че разполага с достатъчно опции в средата на терена, за да замени англичанина.

„Знаехме за това още след мача с Уотфорд. Няма да ни липсва, тъй като знаехме, че няма да играе. Ще сме без него и трябва да се оправяме така. Другите ми полузащитници са здрави и търсим решенията. Личността на Джордан може да ни помогне. Той може да е в съблекалнята, но не на терена. Преди мача със сигурност ще бъде с момчетата и ще прави същото, което прави преди всеки един мач”, завърши Юрген Клоп.