Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп изрази мнение, че ставаме свидетели на най-оспорвания сезон във Висшата лига от години. „Червените“ са лидер в подреждането заедно с шампиона Манчестър Сити. И двата тима имат равен брой точки, но „гражданите“ са с по-добра голова разлика.

Днес Ливърпул се изправя срещу Арсенал и ако успее да победи, то „мърсисайдци“ ще запишат най-добрия си старт в шампионата в цялата си история.

„Играем срещу Манчестър Сити два пъти през сезона. Максимумът точки, който можем да загубим е по три и в двата мача. В Германия всички се оплакват от Байерн Мюнхен и факта, че всички знаят, кой ще бъде шампион още през октомври“, коментира Клоп.

„Този сезон във Висшата лига не е такъв. Надявам се да остане така до края. Може би това е най-вълнуващия сезон от години. Миналата година няколко тима направиха много добра кампания, но нямаше как да стигнем Сити, защото още през октомври или ноември разликата вече бе голяма“, каза още германецът.

„Сега е вълнуващо. Аз също съм футболен фен, а за футболния фен това е страхотно. В другия край на таблицата има няколко отбора с много малко точки, но всички те имат шансове да се спасят. Това прави лигата много интересна“, допълни Юрген Клоп.