Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призова своите играчи да вземат максимума от остатъка на този "странен сезон", след като вчера тимът отпадна в осминафиналите на Шампионската лига след нова загуба от Реал Мадрид.

Мърсисайдци, които през миналия сезон бяха в битката за куадрупъл до сами края, вече нямат шанс да спечелят трофей през тази кампания, след като отпаднаха и от двете домашни купи, а във Висшата лига са в битката за топ 4. "След паузата за националните отбори ще имаме една истинска футболна седмица с три мача срещу Сити, Челси и Арсенал, които най-вероятно ще определят какво ще измъкнем от този сезон. Хората казват, че загубихме шансовете си срещу Борнемут, но тази седмица ще е доста ключова. Така че се надявам момчетата да се върнат здрави и в добра форма, за да се опитаме", коментира Клоп след поражението от Кралския клуб.

"Нашата задача е да изцедим абсолютния максимум от този сезон. Дотук сезонът ни е доста странен, дори ако вземем последните ни два мача - изключително представяне срещу Ман Юнайтед, много добър отбор, след което много слабо представяне срещу Борнемут, които също са добър отбор, но ние не трябва да губим такива мачове. Това отново ни постави под напрежение. Ако бяхме взели три точки, щяхме да надушваме, усещаме целта", допълни германският специалист.

Ливърпул гостува на Манчестър Сити на 1 април, три дни по-късно има визита на Челси, а на 9 април посреща Арсенал.