Германският мениджър на Ливърпул Юрген Клоп изпитва облекчение, че е преминала тежката серия на „червените”, която датира от почти един месец. През това време мърсисайдци изиграха гостувания на Тотнъм, Челси и Наполи в ШЛ, както и домакинства на Пари Сен Жармен в турнира на богатите, друг мач с Челси – за Купата на Лигата, както и последният мач с Манчестър Сити в домашния шампионат.

„Изминалите мачове за нас бяха наистина луди. Не се оплаквах, докато бяхме в този си период, но сега наистина усещам, че сме преминали добре през тежък миг през сезона. Преживяхме един интензивен период, който бе много труден”, бяха първите думи на германския наставник.

„Дуелът със Сити бе много бърз и е невероятно трудно да се изправиш срещу тях. Особено, когато този мач е в края на подобна серия, то е доста тежко. Смятам, че се защитавахме брилянтно, без да броим ситуацията с дузпата и в една или две други ситуации. Показахме уважение между двата отбора един към друг”, довери Юрген Клоп.

„Сега имам малка почивка, но играчите ми нямат. Те отиват с националните си отбори. Това прави живота наистина труден. Знам, че хората ще кажат, че играчите взимат много пари, а хората искат всеки път да играят по най-добрия начин, но се нуждаят от почивка. Не можем да играем с подобен интензитет на всеки три дни. Трябва да започне да се мисли за футболистите, защото без тях тази игра е невъзможна. Справихме се много добре през последните три седмици. Сити е много силен отбор и не можехме да си дадем и миг почивка”.

„Провалихме се веднъж срещу Наполи, но след днешния мач съм доволен. Стартът бе брилянтен и им създадохме проблеми. Имахме добри шансове за гол, ала не успяхме. Липсата на Джеймс Милнър е голям удар и трябваше да се борим и с това”, завърши мениджърът на Ливърпул.