"Ливърпул не купува суперзвезди, а създава такива. Клоп не получава достатъчно признание за това." Това е твърдение на бившия защитник на мърсисайдци - Джейми Карагър. Според данните на "Форбс" в сезона преди назначението на германеца общата цена на отбора е била 360 милиона паунда. В момента стойността на състава се изчислява на 1.83 милиарда паунда. Това означава, че Клоп е повишил цената на отбора си с умопомрачителните 500%, и то, при положение че нетните разходи за обновяването на състава възлизат само на 80-90 милиона паунда.

Най-очевидните примери за това са Мохамед Салах и Садио Мане. Египтянинът бе купен за 38 милиона паунда, а в момента струва около 200. За Мане дори бяха платени по-малко пари, а цената му в момента е същата като тази на Салах.

Андрю Робъртсън е още едно доказателство. Левият бранител бе привлечен от Хъл Сити срещу скромните 8 милиона паунда, а в момента е един от най-скъпите играчи на своята позиция. Към това трябва да се добави и начинът, по който се развиха футболисти от академията като Трент Александър-Арнолд.

Дори най-скъпите покупки на Клоп - Вирджил ван Дайк (75 милиона) и Алисон (60 милиона), вече удвоиха цената си.