Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп говори на пресконференция преди гостуването на неговия тим срещу Бърнли в мач от английската Висша лига. Наставникът на „червените” бе запитан за представянето на Роберто Фирмино в последните мачове, а германецът говори надълго по тази тема.

Срещата е идната сряда от 21,45 часа и ще можете да гледате на живо по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

„Всичко е напълно окей с Роберто. Той не се радва на най-добрия си футбол, но остава много важен играч за нашия тим. Така е във футбола и кариерите на играчите. Имаш моменти, в които „летиш” и не можеш да го обясниш. Има и други такива, които трябва да работиш много по-здраво, отколкото е било преди, за да „излетиш” отново. Такъв е случаят при него. Не се притесняваме за нищо. Всичко се развива напълно нормално. Всички хора имаме тези малки дупки или нещо подобно, а после всичко се оправя. Особено за него, то неговото влияние е абсолютно феноменално”, довери Клоп.

„Това прави ситуацията по-лесна за него, тъй като никога не спира. Това е добре, както за него, така и за нас”.

Фирмино бе заменен в дербито с Евертън от Дивок Ориги, който пък донесе успеха на Ливърпул в шестата минута на добавеното време в неделя. Клоп бе запитан за ползите, които му позволяват, имайки Дивок Ориги и дали белгийският нападател ще получи допълнителен ентусиазъм в идните месеци след този гол. „Това е хубаво за играчите, разбира се. Никога не говоря за тези неща тук. Дивок и Доминик Соланке не са в най-фантастичната ситуация в отбора ни – ако тренираш всеки един ден и правиш всичко, което трябва, а накрая не си в стартовия състав, то не е лесно. Но това е чудесен пример, доказвайки, че си готов във всеки един момент. Всеки един има своя шанс и трябва да го приеме, за да блесне. Понякога нещата се променят за секунда с неприятно направление, а понякога е позитивно. Той игра десетина минути и имаше три много изгодни ситуации, в кратко време. Имаше ситуация по дясното крило с добро центриране, после дойде напречната греда, както и за финал гола му. Хубаво е, тъй като показа, че тренира здраво и желанието му за игра е на ниво. Красива история е”, продължи Юрген Клоп.

Футболистите на Ливърпул Садио Мане и Андрю Робъртсън са с контузии преди гостуването на тима на Бърнли.  Двамата ще преминат късен фитнес-тест, след което ще се прецени дали ще играят, каза още мениджърът на тима.

Двамата са получили травмите си при победата с 1:0 в неделя срещу Евертън на "Анфийлд". "Садио има няколко шева на крака. На този етап той не може да играе, но ще видим по-късно. Травмата на Робъртсън не е сериозна", коментира Клоп. Робъртсън е с мускулна контузия вследствие на директен удар. 

Ливърпул е на второ място в класирането на Висшата лига с 36 точки от 14 мача, докато Бърнли е предпоследен с 9 точки.