Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че неговият тим е положил повече от достатъчни усилия за постигането на победа с 2:1 над Челси в големия сблъсък от 6-ия кръг на Висшата лига.  Мърсисайдци трябваше да се бранят усърдно в последните 20-ина минути на срещата, а Клоп отчете, че резултатите за неговия тим никога не идват лесно, тъй като в първенството е пълно със съперници, които имат намерение да нанесат поражение на „червените”.

Те написаха история, ставайки първия тим в историята на Висшата лига, който в два поредни сезона печели откриващите си 6 мача. По този начин мърсисайдци остават с пълен актив от точки и имат аванс от 5 пред шампиона Манчестър Сити.

„Стана добър мач между два силни отбора. Ние форсирахме тези статични положения в решителни зони. През второто полувреме имахме два или поне един огромен шанс да направим резултата 3:0 и това щеше да бъде изявление във Висшата лига. После обаче Н’Голо Канте направи своя малък пробив и я ритна с големия палец”, в типичен стил заяви Клоп след срещата.

„После беше съвсем резонно да се окажем под напрежение, но се защитавахме добре. Имаше по няколко спасявания и от двамата вратари. Видяхме добри положения в един вълнуващ мач – така стоят нещата в топ 6  и Висшата лига.”

„Работим върху статичните положения. Обожавам да виждам на терена всички неща, над които се трудим в тренировките.”

„Садио Мане получи неприятен удар, затова го смених. Той е окей, но трябваше да извършим тази смяна. Няма как да спечелиш в дома на Челси без да си играл на висока скорост и точно това направихме днес.”

„Резултатът е изключителен, какво мога да кажа? Трябва да продължим така. Никога не е лесно, както изглеждаше за Сити вчера, но ние все още не сме играли такива мачове. Винаги трябва да се трудим за резултатите си.”

„Първото полувреме също включваше усърдна работа. В такъв мач всичко опира до инерцията, каквато получихме преди паузата. Отбелязахме два много красиви гола и можеше веднага след паузата да отбележим още два. Заслужихме трите точки, а знаем, че тук трудно се печели.”

„Дотук са минали само 6 мача. Нищо още не сме спечелили на домашната сцена, така че трябва да продължим. Нужно е да бъдем готови за всеки опонент. Всички тук ни дебнат и се опитват да ни повалят, така трябва да бъде. Ние обаче сме длъжни да бъдем готови и да правим това, което се иска от нас.”

„Представянето на Адриан под рамката? Всички ние имаме своите слабости, това важи и за вратарите, но той наистина бързо пасна в отбора и днес имаше някои великолепни спасявания. Ние нямаше да го привлечем, ако не вярвахме, че ще ни свърши работа”, добави Клоп.