Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че чувството да вземе Садио Мане в негов клуб е невероятно. Наставникът на мърсисайдци призна през миналата година, че се е опитал да закупи футболиста още докато е бил начело на Борусия Дортмунд. Тогава Мане играеше за Ред Бул Залбург, но напредъкът в кариерата му продължи след преминаване във Висшата лига в Саутхемптън.

Клоп пое тима на „Анфийлд” през 2015-а година, а лятото на 2016-а година Ливърпул закупи Садио Мане. Откак играе за „червените” Мане има 77 гола в 161 мача и стана европейски клубен и световен клубен шампион с клуба.

Юрген Клоп и Садио Мане

източник: Gulliver/GettyImages

В документалния филм за №10 „Направен в Сенегал”, Клоп говори за първата си среща с Мане и обясни защо не е пропуснал за втори път да го закупу.

„"Помня първата ми среща със Садио. Беше в Дортмунд. Видях едно момче с бейзболна шапка, която беше обърнал с козирката накриво. Изглеждаше като начинаещ рапър. Помислих си: нямам време за това. В Дортмунд ситуацията при нас не беше лоша, но се нуждаех от нов играч. Не задължително титуляр, а някой, който може да го развия. Следях внимателно кариерата му, но сгреших тогава и не го взех. Той доминираше в Залцбург, а после в Саутхемптън. Беше чудесно, когато го взех в Ливърпул. Самият той искаше да работи с мен така, както аз исках с него, така че ситуацията беше удобна за всички страни”, спомена Юрген Клоп.