По настояване на мениджъра на Ливърпул - Юрген Клоп, в екипа му бе върнат германският специалист Крисфорър Рорбек. Той ще работи в клуба до края на сезона, а причина за завръщането му на „Анфийлд” е здравословното състояние на три от ключовите фигури в състава на Ливърпул в лицето на Фабиньо, Мохамед Салах и Върджил ван Дайк.

Бразилецът се контузи в мача с Астън Вила миналата седмица, докато Салах и Ван Дайк бяха заменени във финала за ФА Къп срещу Челси в неделя.

Christopher Rohrbeck

източник: Gulliver/GettyImages

По думите на Клоп и тримата трябва да бъдат на линия за финала в Шампионска лига срещу Реал Мадрид на 28-ми май в Париж. Въпреки това, германският физиотерапевт е бил върнат в отбора, за да помогне при възстановяването им.

Рорбек е добре познато лице на „Анфийлд”. Той бе част от екипа на Клоп в продължение на три години, но напусна клуба през 2020 година, за да се завърне в германския Майнц. Този път обаче, престоят на специалиста в Ливърпул ще бъде още по-кратък. Той ще се завърне в немския си клуб след последния мач на „червените” за сезона, а именно този срещу Реал Мадрид.