Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е действал нетипично за себе си спрямо Садио Мане, който изненадващо започна титуляр при категоричната победа с 4:1 над Уест Хем във Висшата лига. Германецът заяви, че обикновено не върши подобни неща с играчи, направили само 2 тренировки след дълго отсъствие заради контузия.

Сенегалският нападател обаче веднага демонстрира влиянието си върху „червените”, като завърши двубоя с 2 асистенции. Естествено, малко след втората 25-годишният играч бе заменен.

„Имахме много малко трудни решения, които да вземем. Да пусна Садио Мане като титуляр след контузията му и след две тренировки заедно с отбора – това никога не съм го правил, ако трябва да бъда честен. Очевидно не беше и най-лошата идея, която главата ми е раждала”, заяви Клоп.

„Променихме системата и вчера за първи път опитахме 4-4-2, което отначало изглеждаше може би офанзивна постройка, но идеята ни беше друга. Искахме да играем по-дълбоко, да бъдем по-компактни, а в същото време да използваме пространствата си за контраатака.”

„Реших да пусна Мане всъщност само след една тренировка, нищо че вчера той също тренира. Садио е играч, чиято форма идва естествено, той е една малка машина. В началото беше малко стегнат, но после веднага се усети, че се наслаждава на интензивността в мача.”

Колкото до това дали отборът му е готов да отвърне на критиките след разгрома срещу Тотнъм, Клоп заяви: „Не чета какво пишете вие, медиите, защото то няма никакъв смисъл. Ако играем зле, аз ще го знам много преди вас. В Лондон ние не бяхме на ниво. Това не биваше да се случва, не се е случвало твърде често с моите отбори, но отговорността така или иначе е моя. За 5 или 10 минути след края на мачовете имам правото да бъда ядосан. След Тотнъм бях ядосан и на следващата сутрин, така че си поговорихме с момчета. Така се правят нещата, а не се винят отделни играчи.”