Юрген Клоп и Ливърпул ще подкрепят по всякакъв начин Върджил ван Дайк в хода на възстановяването му от тежката контузия. Както е известно, №4 в Ливърпул ще мине през операция на коленните връзки след непрофесионалното влизане на Джордан Пикфорд в краката на бранителя в градското дерби, завършили 2:2.

„Това е всичко, което знаем сега. Той ще бъде аут за дълго, това е ясно. Не искаме да задаваме времеви рамки, ако трябва да бъдем честни, тъй като при всеки играч е различно и всеки организъм различно се възстановява от подобен тип травми, така че ще видим”, говори германският мениджър пред сайта на куба.

Gulliver/Getty Images
60 снимки

„Ще бъде аут за дълго и това е ситуацията. Това знаем сега. Още, когато стана ситуацията в събота, бях наясно, че това ще е тежка травма. Сега целият отбор и тим е зад него, защото всички можем да изпаднем в такава ситуация, която е много гадно. Знаем, че Върджил ще го преодолее на 100%, а днес е първият ден от възстановяването”, продължи Клоп.

„Футболът е пълен с предизвикателства и това е поредното, през което трябва да минем, така че продължаваме”.

Клоп коментира дали държи връзка с нидерландеца, на което той отговори положително, както и че играчът се чувства добре. „При подобни травми съм наясно, че играчите искат да останат сами със себе си в първия момент. Достатъчно дълго съм в сферата, за да го зная. Контузвал съм се също, имал съм и същата контузия и въобще не ти се говори в този момент. В контакт съм с Върдж. Заради него сме там. Той знае ситуацията, а ние ще го чакаме както съпруга, която чака мъжаси от затвора и ще направим всичко възможно, за да го прекара леко”, констатира още Клоп.