Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп е отхвърлил молбата на капитана на тима Джордан Хендерсън да се завърне по-рано в тренировките на отбора. Английският национал е пожелал да прекъсне ваканцията си, за да натрупа тренировки преди първия официален мач на „червените“ срещу Уест Хем на 12 август. Клоп обаче категорично отхвърлил предложението на Хендерсън.

„Беше трудно да го убедя, че има нужда от тази ваканция. Заех, че така ще се случи. По телефона му казах, че това е налудничаво. Джордан има нужда от почивка, а това означава, че ще се завърне на 5 август. Деян Ловрен има парти в Хърватия и игра ден след Хендерсън на Световното, така че той ще се завърне ден по-късно – на 6 август. Това означава, че те ще тренират пет дни след триседмична ваканция“, коментира Юрген Клоп.

„Надявам се, че ще бъдем в ситуация, в която няма да ги използваме в първия мач срещу Уест Хем“, каза още той.

Германецът обаче разкри, че не така ще процедира с Трент Александър Арнолд, който също е пожелал да се завърне в тренировъчния процес по-рано. Заради по-малкото си мачове на финалите в Русия и най-вече заради възрастта си, Клоп се е съгласил бранителят да почива по-малко.