Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че Трент Александър-Арнолд и Наби Кейта ще подновят днес тренировки с клуба и почти сигурно ще попаднат в групата на „мърсисайдци“ за двубоя с Уулвърхемптън в неделя.

„Още не знам, ще видим. Трент и Наби ще направят първа тренировка с отбора днес и ще видим резултатите. Бих казал, че има шанс те да бъдат в групата. Ако са в групата, това означава, че могат да играят, но дали могат да бъдат титуляри, или да играят 90 минути, не знам. Но да, мисля, че има шанс да бъдат в разширения състав. Освен тях, никой друг не се завръща“, сподели Клоп на днешната си пресконференция.

Междувременно германецът разкри, че Алекс Окслейд-Чембърлейн се приближава към завръщането си в игра. Халфът все още не е участвал в нито един мач през този сезон заради контузия в коляното, получена на предсезонния тренировъчен лагер в Австрия.

„Окс изглежда все по-добре. Той вече върши много неща, но как ще се развие ситуацията, ще видим в следващите дни", заяви още Клоп.

Специалистът коментира и вероятността направилия дебют в Шампионската лига вратар Куивийн Келехер да стартира като титуляр срещу „вълците“.

„Куивийн е сензационно талантлив вратар. А за вратарите е наистина трудно. Те трябва да почакат. Те могат да бъдат изключителни, но трябва да изчакат своя шанс, защото на терена има само един вратар и ако този вратар играе 10 години подред, това е доста трудно. Все още можеш да бъдеш прекрасен вратар и никой няма да види. Сега той получи шанса и мисля, че убеди всички. Не трябваше да ни убеждава, очевидно мислехме, че ще бъде така. Но той убеди всички, това е добре. И Куивийн се справи добре. Така че, няма много причини, които бих могъл да спомена в този момент, за да кажа, че няма да започне срещу Уулвс, но има тренировки и други неща, така че той трябва да остане във форма“.

Накрая бившият наставник на Борусия Дортмунд приветства и завръщането на феновете по стадионите. На „Анфийлд“ в неделя се очакват да присъстват 2000 души.    

„Надявам се, че това ще бъде страхотно изживяване за всички нас, но не знам. След тази дълга почивка, мисля, че нашите фенове ще бъдат във възможно най-добрата форма. Както винаги сме казвали, когато отидете на „Анфийлд“, не е важно колко сте, всичко зависи от това колко голямо ще бъде вашето влияние. Надявам се, че 2000 души могат да бъдат наистина влиятелни и, че  наистина ще помагат. На първо място, те трябва да се насладят на играта“.

„Това е много важно и за клубовете, защото ни дава шанс да покажем, че можем да се справим с това и може би след месец или два можем да пуснем повече хора“, завърши Клоп.