Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вярва, че Мохамед Салах ще намери головата си форма в така важния момент за „червените” в хода на сезона. Същевременно 51-годишният германски специалист вярва, че египетският национал може да преоткрие головата си форма, вдъхновявайки се от показваното от Садио Мане последно време.

Ливърпул се конкурира яростно с Манчестър Сити за титлата в Англия, като и двата отбора са над всички в Премиършип през този сезон. Към този момент Ливърпул е лидер с две точки преднина – 76 точки, ала Сити е с мач-пасив и има 74 пункта.

Салах, който пристигна на „Анфийлд” през миналото лято, вкара 44 гола през първия си сезон с екипа на „червените”. През този сезон той има 20 попадения, като няма отбелязан гол в последните седем мача за своя тим. Това е най-дългата „суша” за египтянина, откакто акостира от Рома през 2016-а година.

Въпреки това двамата се намират в Топ 5 при реализаторите във Висшата лига на Англия, като имат по 17 гола в Премиършип и са само на гол зад лидера Серхио Агуеро от Манчестър Сити. Любопитно е, че в петицата при голмайсторите на Англия има трима състезатели от Африка, като освен Мане и Салах, то и Пиер-Емерик Обамеянг от Арсенал е сред престижната класация. Хари Кейн допълва петорката.

Иначе Мане е човекът, който е в най-добра форма за „червените”, който също има 20 попадения във всички турнири през този сезон. В последните 17 срещи за отбора си сенегалецът е отбелязал 13 пъти. Той изпитваше трудности между ноември и декември, когато в 17 мача отбеляза едва три гола.

Именно този факт изтъкна мениджърът Клоп, твърдейки, че здравата работа на Мане го е върнала към правилния път. „Садио играе винаги много добре, но просто сега улучва точния момент, за да отбележи. Във футбола е така”, сподели Клоп пред сайта на Ливърпул.

„Разбира се, че се намира в много добър момент. В този момент просто ти трябва да работиш, работиш, работиш и нещата ще се подредят. Това трябва да направи Мо Салах: просто работи, прави правилните неща и всичко ще се върне. Последно време той няма и късмет, докато Садио го има в дадени моменти. Факт е, че се намира в брилянтна форма”, продължи Юрген Клоп.

„Напълно спокоен съм, тъй като формата на Мо Салах е лоша, просто друг вкарва головете. Това е истината, така че всичко е наред”, заключи мениджърът на 18-кратния шампион на Англия.