Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп разкри добри новини около състоянието на полузащитника Алекс Окслейд-Чембърлейн, който в петък направи своеобразно завръщане към футбола след 11-месечно отсъствие. Германецът заяви, че коляното на английския халф е в перфектно състояние след 40-те минути, които записа в двубой за младежкия тим на мърсисайдци.

25-годишният футболист беше заменен като предпазна мярка, тъй като това беше първият му истински футболен мач от злополучния двубой срещу Рома (5:2) от полуфиналите на Шампионската лига през миналия сезон. Смяната на Окслейд-Чембърлейн притесни немалко от феновете на Ливърпул, но Клоп заяви, че те нямат поводи за тревоги, като трябва да се заредят и с търпение.

„Това не е нещо изненадващо, напълно нормално е”, заяви мениджърът на Ливърпул. „Добрите новини са, че коляното е перфектно – няма никакви проблеми, а това беше главното ни притеснение”, допълни Клоп.

„Футболните мачове са много различни спрямо тренировките, затова той и усети дръпване в мускула. Благодаря на Бога, че бяхме достатъчно умни, за да го извадим от игра, пък макар и само 5 минути преди планираното. Решението ни беше много разумно. Нищо друго не е станало.”

„Непрекъснато повтаряме, че той ще има нужда от време. Може би и аз имам лека вина, защото бях твърде развълнуван от завръщането му. Ако никой не ме беше попитал за Окс, най-вероятно нямаше да говоря по темата, ако трябва да бъда честен, но получих такъв въпрос и казах истината. Истината беше, че той изглеждаше вълнуващо в тренировките. Става дума обаче само за мачлета на по-малък терен.”

„Това е Окс, всички го познаваме и го обичаме. Това е готино, но в крайна сметка трябва да се уверим, че той е готов да играе на стандартен терен. А за тази цел Окс има нужда от време. Засега всичко е наред”, добави Клоп.