Мениджърът на Челси Антонио Конте засвидетелства своето огромно уважение към своя колега от Ливърпул Юрген Клоп, срещу когото ще се изправи днес в голямото дерби от 13-ия кръг на Висшата лига.

Италианецът все още не е успявал да победи германския тактик, като първите им срещи през миналата година приключиха позитивно за „червените”. Ливърпул спечели с 2:1 насред Лондон, а вторият мач завърши при 1:1.

Клоп иронизира "мрънкача" Конте

И Конте, и Клоп са известни с това, че хвърлят доста енергия край тъчлиния в хода на двубоите. „Смятам, че ние обичаме да изживяваме мачовете с интензивност и страст, като сме на тъчлинията, за да помагаме на момчетата си”, коментира Конте.

„Много трудно е да не показваме страст, а за мен – да стоя седнал, щом мачът стартира.”


Не пропускайте горещия сблъсък между Ливърпул и Челси от 19,30 часа по DIEMA SPORT 2 и GONG PLAY


„Считам Клоп за един от най-добрите треньори в света. Ливърпул е наистина добър и солиден отбор. Имат добър треньор, ясна идентичност и страхотна организация, особено в атакуващ план. Те са опасни и трябва да внимаваме. Ние обаче поработихме добре и ще се опитаме да изиграем силен мач на „Анфийлд”.”

Италианецът отново се върна към над 5 часовия полет към дома от Баку  след мача от Шампионската лига срещу Карабах. Самолетът на Челси направи два опита да кацне заради лошото време в Англия.

„Имаше проблем с кацането. Вятърът беше много силен. Опитахме веднъж, но не беше възможно. Капитанът пробва пак и тогава нещата се развиха позитивно. При това положение малко те хваща страх, но капитанът беше много добър”, допълни Конте.