Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд сравни играта на Трент-Александър Арнолд от Ливърпул с великия бразилски десен бек – Кафу. Александър-Арнолд се утвърди като един от най-важните играчи в отбора на Юрген Клоп през последните два сезона, след като е считан за най-добрия играч на своя пост в световния футбол.

21-годишният англичанин записа 12 асистенции през миналия сезон, като през този вече стигна тази бройка, като до края на кампанията има още 9 мача. Фърдинанд не скри похвалите си за английския национал.

„Гледах го срещу Атлетико Мадрид на „Анфийлд”. Ако някое дете иска да види как играе модерен десен бек сега в играта, вземете този 45-минутен клип”, каза Рио.

„Начинът, по който контролираше топката е такъв, че последният играч, който видях да прави това беше Кафу. Той играеше по същия начин. Всеки пас беше „по учебник”. Неговите изяви бяха същите и подаванията бяха страхотни. Пробивите също – Атлетико се измори много с него. Той играе в близост до корнерите и притежава всичко. Трент е изключителен футболист. Не ми пука, че играе за Ливърпул – момчето може да играе играта”, завърши легендата на Ман Юнайтед.

Александър-Арнолд има 14 асистенции във всички надпревари през този сезон, а също така има и два гола в 40 мача за Ливърпул и бъдещ носител на титлата на Англия.