Бележитият играч на Ливърпул от близкото минало Луис Гарсия посъветва настоящата звезда на тима Филипе Коутиньо да остане в отбора. Според Гарсия ако бразилецът откаже поредните изкусителни оферти, съвсем спокойно би могъл да види издигането на своя статуя.

25-годишният плеймейкър вече няколко сезона е основна величина в състава на мърсисайдци, които успешно реанимираха кариерата му след трудния период в Интер. Не е чудно, че това лято Барселона и Пари Сен Жермен кръжат много усилено около техничаря, който засега остава част от отбора на Юрген Клоп.

Ливърпул дава Коутиньо на ПСЖ само при 2 условия

Изявите на Коутиньо през миналия сезон помогнаха много Ливърпул да се класира за Шампионската лига, където предстоят два важни мача в плейофите за влизане в груповата фаза.

„Казвал съм много, много пъти – Филипе е щастлив в Ливърпул”, коментира Луис Гарсия, който бе част от състава на „червените”, постигнал знаменитият триумф в ШЛ през 2005 година.

Садио Мане пропуска азиатското турне на Ливърпул

„Ако напуснеш Ливърпул, си оставаш играч. Ако обаче останеш, ще получиш статуя. Това казва достатъчно.”

„Коутиньо обожава клуба, щастлив е, неговото семейство – също. Ще го гледаме тук още няколко години. Той е един от ключовите играчи. Шампионската лига се връща на „Анфийлд” и това е най-важното, което тимът искаше при началото на миналия сезон. Точно сега е нужно да задържат всички важни играчи. Коутиньо, Дивок Ориги, Даниел Стъридж, Роберто Фирмино – всички те се справиха изумително през миналата година. Много е важно да ги задържим, защото така се съхранява гръбнакът на отбора”, допълни Гарсия.