Въпреки чудесния старт на сезона за Арсенал, все още е рано за каквито и да е прогнози относно шампиона във Висшата лига. Съботното лондонско дерби между „топчиите“ и „шпорите“ все пак ще даде отговор на някои въпроси, тъй като  Арсенал и Тотнъм са смятани за едни от фаворитите за шампионската титла. Според легендата на Ливърпул Джон Барнс обаче, това изобщо не е така, най-вече за състава на Арсенал. Барнс смята, че сериозно се прибързва с похвалите към Микел Артета и компания, а с течение на сезона, Арсенал просто няма да може да издържи на бясното темпо на Манчестър Сити.

"Толкова е рано още да говорим за шампиони, топ 4 и изпадащи. Считам обаче, че Арсенал са хвалени доста повече, отколкото трябва, защото те все още не са постигнали нищо през кампанията. Да, не отричам класата на Габриел Жезус, за мен той е топ нападател, но това не е достатъчно, за да станеш шампион. Ако трябва да правя някакви предвиждания, мисля, че Арсенал ще завърши между четвърто и шесто място в класирането, тъй като просто няма да могат да се противопоставят не само на Манчестър Сити, но и на останалите.

Според мен, Ливърпул или Сити ще спечели титлата, а топ 4 ще се допълни от Челси и Тотнъм. Не зная точно в какъв ред ще е таблицата, но така виждам аз нещата. Твърде вероятно е Арсенал и Манчестър Юнайтед отново да играят в Лига Европа", заяви Барнс.

Арсенал са на първа позиция след 7 изиграни мача с 18 точки, докато Манчестър Сити са само една точка за тях. За "артилеристите" предстои мач с Тотнъм във Висшата лига, докато "гражданите" посрещат Манчестър Юнайтед на "Етихад.