Бившият футболист на Ливърпул Стив МакМанамън вярва, че всички критики към собствениците на клуба от Fanway Sports Group са напълно неоснователни. Част от феновете на „червените“ твърдят, че американците не харчат достатъчно за нови футболисти, но според Макманаман това е „нелепо“.

През януари Ливърпул плати рекордните 75 млн. паунда за Върджил ван Дайк, превръщайки холандеца в най-скъпия защитник в световния футбол. Малко по-късно обаче, „мърсисайдци“ се разделиха с голямата си звезда Филипе Коутиньо, а на негово място не бе привлечен никой.

Юрген Клоп опита да защити позицията на клуба като заяви, че безсмислено да се дават колосални суми за нови играчи. Ливърпул преследваше звездата на Монако Тома Лемар, но в крайна сметка трансферът пропадна.

„Никой не поставяше под съмнение мениджъра или собствениците, когато Ливърпул победи Манчестър Сити преди няколко седмици и играха толкова добре. След това същият този отбор отиде в Суонси и загуби, както и във ФА Къп срещу УБА. Това се случва във футбола“, сподели МакМанамън.

„Не можеш през януари да похарчиш цяло състояние, за да вземеш играчите, които искаш. Ливърпул се опита да доведе Наби Кейта по-рано и може би това беше най-добрата опция за клуба през януари. Не мисля, че това е точният момент да сочиш с прът и да обвиняваш.“

„В днешно време хората казват, че когато загубиш няколко мача си в криза. След мача със Сити всички очакваха, че Ливърпул ще отиде и ще победи лесно Суонси, но в този мач същите тези играчи не се представиха добре. След това дойде домакински мач за ФА Къп и надеждите отново бяха големи, но в крайна сметка бе депресиращо отборът да напусне терена отново разочарован. Не мисля обаче, че можем да критикуваме собствениците след платените суми за Наби Кейта и Върджил ван Дайк“, каза още бившият полузащитник на Ливърпул и Реал Мадрид.