Легендата на Ливърпул Греъм Сунес коментира действията на вратаря на Евертън Джордан Пикфорд, който контузи тежко защитника на "мърсисайдци" Върджил ван Дайк в двубоя между двата отбора, завършил 2:2. Бившият нападател е изумен от постъпката на стража на "карамелите", но е още по-изненадан от бездействието на ВАР.
"Възмутително е. Това си беше чисто нападение. Не разбирам как е възможно вратарят на Евертън да не бъде наказан. Фокусът в тази ситуация не е в засадата, а в  нападението срещу Ван Дайк. 
 
Бил съм в Стокли Парк (б.р. офиса на ВАР) - те имат такова модерно оборудване и достатъчно време, че е почти невъзможно да се сбърка. Но сгрешиха в случая.
Реферът е на терена, за да защити играчите. Сигурен съм, че Джордан Пикфорд не е искал да контузи Ван Дайк. Да приемем, че съдията не е видял нищо нередно в реално време. Но ако той отиде до Стокли Парк и ако все още не вижда нещо нередно - там греши. Проблемът е, че той гледа и се вълнува единствено дали е имало засада", коментира още Сунес.