Лийдс Юнайтед и Ливърпул завършиха 1:1 в мач от 32-ия кръг на Висшата лига.

Двата отбора предложиха зрелище с много голови положения, особено от страна на домакините, но в крайна сметка много пропуски лишиха и двата състава от трите точки.

Садио Мане изведе шампионите в 31-ата минута, а Йоренте изравни в 87-ата, за да донесе точката за йоркшърци.

По този начин домакините събраха 46 точки и заемат 10-ото място, докато "червените" са шести с 53 пункта.

Gulliver/Getty Images
56 снимки


В петата минута Алкантара стреля опасно от удобна позиция, но Мелие се намеси решаващо и с върха на пръстите си изби в ъглов удар. След неговото изпълнение обаче стражът излезе напред и изчисти.

В 17-ата минута Фирмино пробва фалцово изпълнение, влизайки навътре от левия фланг, но то не представляваше опасност за Мелие.

7 минути след това Патрик Бамфорд можеше да се възползва от грешен пас на Фабиньо, но дългото му повеждане помогна на Алисон Бекер да скъси дистанцията и да предотврати гол.

В 31-ата минута Жота пусна дълго подаване към Александър-Арнолд, който изпревари Мелие и продълги към Мане, който на празна врата реализира за 0:1.

В 42-ата минута Харисън бе намерен от Робъртс на около 15 метра от вратата, но шутът му по земя бе право в Алисон.

5 минути по-късно Фирмино показа завидна техника в пеналтерията срещу опеката си и стреля, но Мелие се прояви с решаваща намеса.

В 75-ата минута Бамфорд се озова очи в очи с Алисон, но удари напречната греда с левия крак. В следващата атака Робъртс също можеше да изравни от непосредствена близост, ала вратарят на шампионите блокира по чудесен начин с тяло.

В 79-ата минута Салах можеше да сложи точка на спора, след като отне топката, влезе в наказателното и шутира с левия крак, но противников играч изби в корнер.

6 минути след това Салах бе изведен сам срещу Мелие с дълго подаване, но коженото кълбо профуча агонизиращо близо до лявата греда.

В 87-ата минута Диего Йоренте се извиси над всички в наказателното поле след ъглов удар и опъна мрежата за 1:1.

Фирмино направи зрелищен рейд в 92-ата минута отляво и пусна хитро към свободния Оклейд-Чембърлейн, но той стреля право в Мелие.


Лийдс (4-1-4-1): Мелие, Айлинг, Струйк, Йоренте, Алиоски (Клих 79'), Филипс, Далас (жълт картон), Харисън, Робъртс (Ернандес 86'), Коща (Поведа 66'), Бамфорд

Резерви: Касия, Берарди, Дейвис, Кох, Шаклетън, Клих, Поведа, Ернандес, Гелхардт

Мениджър: Марсело Биелса

 

Ливърпул (4-3-3): Алисон, Александър-Арнолд, Фабиньо, Кабак, Робъртсън, Милнър, Вайналдум, Тиаго, Мане (Салах 71'), Жота (Окслейд-Чембърлейн 81'), Фирмино

Резерви: Адриан, Цимикас, Р. Уилямс, Н. Уилямс, Кейта, Дейвис, Оклейд-Чембърлейн, Шакири, Салах

Мениджър: Юрген Клоп

 

Стадион: "Елънд Роуд"

Главен арбитър: Антъни Тейлър