Отборът на Лестър отстрани Ливърпул на 1/16-финалите в турнира за Купата на Лигата в Англия след победа с 2:0. Така рекордьорът по отличия в надпреварата отпадна рано-рано, удължавайки неубедителната си серия, а "лисиците" продължават напред.

Решаващо за успеха на домакините се оказа по-стабилното им представяне през второто полувреме, след като Ливърпул пропуспа няколко добри възможности за гол през първата част.

Титуляр за мърсисайдци бе бразилецът Филипе Коутиньо.

Головете за Лестър реализираха Шинджи Оказаки и Ислам Слимани през втората част на двубоя.

Първото полувреме приключи без попадения. Първата по-опасна атака бе за Ливърпул в 5-ата минута, когато Алекс Окслейд-Чембърлейн пропусна изгодна възможност. Четири минути по-късно Филипе Коутиньо пробва мерника си, но вратарят на домакините Бен Хамър спаси.

Демарай Грей внесе напрежение сред защитата на Ливърпул в 20-ата минута, но без да затрудни стража на мърсисайдци Дани Уорд.

Доминик Соланке на свой ред отправи не лош изстрел към вратата на Лестър Сити.

В самия край на първото полувреме Ливърпул пропусна чудесен шанс за гол. Филипе Коутиньо намери Доминик Соланке, който обаче пропусна целта.

Феноменален гол на Слимани

След почивката Демарай Грей бе близо до попадение в 55-ата минута, но той прати топката на сантиметри от дясната греда.

Домакините нанесоха своя удар в 65-ата минута. Шинджи Оказаки се разписа за 1:0 за Лестър Сити. След ъглов удар топката бе изчистена от защитата на Ливърпул, но бе овладяна от играч на Лестър. Испанецът Ибора свали с глава в наказателното поле за Шинджи Оказаки, който не сгреши за 1:0.

"Лисиците" пречуиха съперника си в 78-ата минута.

Слимани вкара с изключителен изстрел от границата на наказателното поле за 2:0 за Лестър. Защитата на гостите от Ливърпул не се справи добре, алжирският футболист напредна и на скорост стреля отлично за второто попадение за Лестър.

Домакините пропуснаха още една възможност три минути по-късно. В 81-ата Грей получи удобен пас и стреля от средно разстояние, но Дани Уорд внимаваше и спаси вратата си, а резултатът остана 2:0 за Лестър.