Отборът на Ливърпул се класира за 1/4-финалите на турнира за Купата на лигата, след като се справи без проблеми с 2:0 като гост на втородивизионния Престън Норт Енд. И двете попадения паднаха през втората част, когато точни бяха Такуми Минамино в 61-ата и Дивок Ориги в 84-ата, който оформи крайния резултат с прекрасно изпълнение.

Любопитното е, че по този начин мърсисайдци прекъснаха серията си от девет поредни гостувания, в които отбелязваха по три или повече попадения.

Gulliver/GettyImages
47 снимки

Мениджърът Юрген Клоп направи направи цели 11 промени в сравнение с дербито с Манчестър Юнайтед. На практика той излезе с цял нов състав. Двама играчи пък записаха дебюта за първия отбор на „червените“. Това бяха 18-годишният нападател Харви Блеър и неговият връстник Тайлър Мортън, който действаше в халфовата линия.

Жоел Матип, Джо Гомес и Къртис Джоунс също бяха титуляри, както и Окслейд-Чембърлейн, Минамино и Ориги. На вратата застана Адриан.

Ливърпул контролираше топката и имаше териториално предимство през първата част, но стражът на Престън Деклан Ръд реално нямаше работа и не трябваше да прави нито едно спасяване преди почивката.

За сметка на това пък домакините пропуснаха две прекрасни възможности да поведат.

В 25-ата минута Магуайър изведе много добре Потс, който не стреля лошо от границата на наказателното поле, но Адриан изби над напречната греда.

Три минути след това стражът на Ливърпул изби и удар отблизо на Магуайър, след което Ледсън направи добавка, но Неко Уилямс изчисти от голлинията. Потс завърши тази серия от три възможности в рамките на няколко секунди с удар над вратата.

Ливърпул започна по-добре второто полувреме. Един удар на Оклсейд-Чембърлейн профуча опасно близо, но встрани от целта, а в 62-рата минута Такуми Минамино откри резултата. Неко Уилямс овладя по перфектен начин дълго подаване на Мортън в наказателното поле, след което смени посоката, освободи се от бранителя срещу него и центрира към японеца, който изпревари пазача си и засече на близката греда.

В 84-тата минута мърсисайдци окончателно убиха интригата. Центриране на Цимикас отляво рикошира в напречната греда, след което Уилямс опита изстрел, който бе блокиран. Ориги засече отскочилата топка с пета, като същевременно прехвърли с техничното си изпълнение Деклан Ръд, вкарвайки изключителен гол.

Минута преди края Неко Уилямс пропусна да отбележи трети гол за своя отбор, след като бе изведен очи в очи с Деклан Ръд, но не успя да го преодолее.