Кариерата на Адама Траоре би могла да се обърне на 180 градуса през следващите месеци, след като„Daily Mail“ съобщава, че Ливърпул се интересува от играча. Испанското крило играе превъзходно за Уулвърхемптън през този сезон, като вкара четири гола и даде седем асистенции във Висшата лига, а изпълненията му спечелиха множество почитатели, включително Юрген Клоп.

Сериозна спънка обаче може да бъде цената, която „вълците“ са поставили на 24-годишния футболист - 80 милиона евро. Това е далеч от 18-те милиона евро, които Барселона получи, когато Уулвс закупиха Траоре.

За Ливърпул това е просто прекалено висока цена за един играч, особено в сегашния момент, когато клубовете започват да са принудени да затегнат финансите си заради кризата с коронавируса. Повечето клубове преговарят с играчите, за да намалят високите си изисквания за заплати, тъй като футболът е изправен пред финансова криза.

Траоре е смятан за една от звездите на Уулвс откакто се присъедини от Барселона през август 2018 година. Той е първи избор при треньора Нуно Еспирито Санто. Той познава Висшата лига, след като има пет години опит в Англия - включително времето, прекарано в Астън Вила и Мидълзбро.

Завръщането му в Барселона преди две години не се получи и реши да заиграе в Мидландс, където процъфтява в тима на „вълците“.