Ливърпул успя да вземе голямото дерби с Манчестър Юнайтед, надделявайки с 4:2 в отложен двубой от Висшата лига. Натаниел Филипс си отбеляза автогол още в 10-та минута. Диого Жота изравни в 34-та минута. Роберто Фирмино вкара за 2:1 в добавеното време на първата част. Фирмино продължи с наказателната си акция и в 47-та минута удвои аванса на тима си. Рашфорд намали резултата в 68-та минута. Мохамед Салах заби последния пирон в този трилър, вкарвайки за крайното 4:2 в 90-та минута. 

18 снимки

Момчетата на Оле Гунар Солскяер започнаха срещата далеч по-активно и още в 5-та минута Единсон Кавани пропусна целта след огромен подарък от Алисон. 

Само 5 по-късно обаче прошка нямаше. След атака по десния фланг Бруно Фернандеш стреля, а Нат Филипс заби топката покрай Алисон за 1:0. 

В 26-та минута съдията отсъду изключително спорна дузпа за Ливърпул, след като Уан-Бисака влезе в краката на Натаниел Филипс, но стигна първи до топката. При разглеждането от ВАР обаче се видя, че основания за дузпа няма и тя беше отменена. 

В 31-та минута домакините имаха нов двоен шанс. Последователно удари с глава към вратата на Алисон отправиха Скот Мактоминей и Пол Погба, но и в двата случая те не бяха точни. Две минути по-късно Диого Жота пробва рефлексите на Дийн Хендерсън, но англичанинът се справи на ниво. 

В 34-та минута, все пак, Ливърпул изравни. След разбъркване при ъгловия удар, Филипс се реваншира за грешката си и намери Жота, който с пета разстреля Де Хеа за 1:1. В тези минути определено "мърсисайдци" взеха контрол върху събитията на терена. 

Четири минути преди края на частта Пол Погба опита късмета си отдалеч, но топката мина малко встрани от дясната греда на вратата на Алисон. Момчетата на Юрген Клоп обаче бяха тези, които се оттеглиха с аванс, след като Роберто Фирмино вкара в добавеното време на първата част след страхотно центриране на Алекзандър-Арнолд. 

Началото на втората част беше подобна на края на първата. След отнета топка в близост до вратата на "червените дяволи", Арнолд видя как негов удар не беше добре спасен от Хендерсън, а Фирмино успя да се възползва за 3:1. 

Момчетата на Солскяер сякаш нямаха отговор в тези минути, в 62-та Арнолд отново затрудни Хендерсън с удар отдалеч, но този път английският страж беше на ниво. Насред този натиск на Ливърпул обаче дойде ответният удар на състава на Юнайтед. В 68-та минута, след бърза атака, Маркъс Рашфорд излезе в стрелкова позиция и с елегантен удар преодоля Алисон за 2:3. 

Голът обърка тотално гостите и две минути по-късно те можеха да си платят за липсата на концентрация. След центриране на Люк Шоу отляво топката стигна до Мейсън Грийууд, който на два пъти видя как играчи на "мърсисайдци" чистят от гол линията. 

В 75-та минута резервата Садио Мане излезе само срещу Дийн Хендерсън, но английският страж успя майсторски да избие с крака и да отърве отбора си. До края на мача все пак момчетата на Юрген Клоп успяха да задържат аванса си и дори да добавят още едно попадение. В 90-та минута Мохамед Салах беше изведен сам срещу Дийн Хендерсън и не сбърка за крайното 4:2. 

Така Ливърпул се върна с пълна силна в битката за топ 4, заставайки на 4 точки зад четвъртия Челси, но и с мач по-малко. Юнайтед, от своя страна, е спокоен в топ 4 и гледа към финала срещу Виляреал в Лига Европа. 

Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:4

1:0 - Натаниел Филипс (10, автогол)

1:1 - Диого Жота (34)

1:2 - Роберто Фирмино (45+3)

1:3 - Роберто Фирмино (47)

2:3 - Маркъс Рашфорд (68)

2:4 - Мохамед Салах (90)

Съставите на двата тима: 

Манчестър Юнайтед: Хендерсън, Уан-Бисака, Баи, Линдельоф, Шоу, Мактоминей, Фред, Рашфорд, Фернандеш, Кавани, Погба;

Лвиърпул: Алисон, Робъртсон, Уилямс, Филипс, Алекзандър-Арнолд, Фабиньо, Алкантара, Вайналдум, Жота, Фирмино, Салах;