Шампионът на Европа Ливърпул вече знае вариантите си за противник в полуфиналите на Световното клубно първенство, което ще се проведе през декември. Противници на „червените” ще бъдат или катарският Ал Сад, или Янген Спор от Нова Каледония, или мексиканския Монтерей.

Мърсисайдци имат гарантирано място в топ 4 на турнира, който ще се проведе в Катар, заради своя триумф в Шампионската лига на 1 юни, когато победиха Тотнъм с 2:0. Жребият беше изтеглен днес в Цюрих.

Домакините на турнира Ал Сад и шампионите в Зона Океания Юнген Спор ще имат директен мач помежду си на 11 декември. Победителят от него ще получи правото да се изправи срещу първенеца на Северна Америка Монтерей 3 дни по-късно.

Ливърпул ще срещне победителя от този втори дуел на 18 декември, като след това или ще играе за третото място, или ще се класира за финала, който е на 21 декември. В другия полуфинал все още неопределеният шампион в Копа Либертадорес ще срещне или африканския първенец Есперанс Спортив де Тунис или евентуалния шампион в Азиатската шампионска лига.