Вратарят Алисон Бекер и халфът Фабиньо ще пропуснат съботния мач на Ливърпул срещу Уотфорд, след като играха за националния отбор на Бразилия в четвъртък. Вместо да се приберат в Англия, двамата ще летят директно за Мадрид за мача от Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид през идната седмица.

Алисон и Фабиньо играха за Бразилия при победата с 4:1 срещу Уругвай в световна квалификация снощи, а Ливърпул среща Уотфорд в първия съботен мач от Висшата лига. Мениджърът Юрген Клоп заяви, че "червените" са подали молба за промяна на часа на мача, но нито Висшата лига, нито Уотфорд са се съгласили.

"Не съм ядосан. Някой си е решил да позволи на Бразилия да играе късно снощи, а друг е решил да играем в събота от 12:30 (14:30 българско време). Това е отвъд наш контрол", каза Клоп на пресконференция преди кръга.

"Атлетико не играе през уикенда и е следващият ни съперник в Шампионската лига. Това няма как да стане тук. Знаехме от доста време какво ще се случи, така че решихме да пратим двамата директно към Мадрид".

Десният бек Трент Александър-Арнолд и нападателят Диого Жота са отново на разположение на Клоп, но халфът Тиаго Алкантара все още лекува контузия. Къртис Джоунс пък получи травма на лагера на младежкия национален отбор.

"Трудно е да се разбереш с федерациите. Англия игра с Андора и беше изключително важно той да бъде в състава. Е, върна се контузен и няма да бъде на наше разположение утре", продължи мениджърът на "червените".

Клоп каза още, че не е изненадан от новата треньорска смяна в отбора на Уотфорд, който се раздели със Сиско Муньос и назначи Клаудио Раниери. Италианецът е шестият мениджър на отбора през последните две години и 15-и по време на управлението на семейство Поци. То започна преди почти десет години.

"Как да се изненадам на треньорска смяна в Уотфорд? Уважавам всички футболни клубове, уважавам много и Клаудио Раниери, но като мениджър не ми е приятно да гледам как се отнасят в Уотфорд с моите колеги", каза германецът.

"Тъкмо научавам името на нов колега и той вече не е там. Това не ми харесва. Работя вече от шест години в Англия и не мога да изброя срещу колко мениджъри на Уотфорд съм се изправял".