Ливърпул записа 4-ти пореден успех във Висшата лига и остава на две точки зад лидера Манчестър Сити! Момчетата на Юрген Клоп осъществиха знаков обрат над закъсалия Бърнли от 0:1 до 3:1 и взеха много ценни три точки в една дъждовна ланкашърска вечер на "Търф Моор".

Халфът Джак Корк даде аванс на домакините в 54-ата минута, но попадение №50 за Джеймс Милнър във Висшата лига, гол на резерватата Роберто Фирмино и финален снаряд на Джердан Шаркири донесоха успеха за мърсисайдци.

Ливърпул - Бърнли

източник: Gulliver/GettyImages

След тази победа Ливърпул събира актив от 39 точки и остава на две зад лидера Манчестър Сити (42 т.) след 15 изиграни двубоя от началото на шампионата. Бърнли продължава да страда, намирайки се на 19-то място в подреждането с актив от 9 т. и 6 загуби в последните 8 кръга.

Двата тима започнаха настъпателно към противниковите врати. В 13-та минута Морено опита да изненада Харт от малък ъгъл с туповен шут, но топката излезе високо в аут. В 20-ата бранителят на Ливърпул Джо Гомес трябваше да напусне терена принудително след сблъсък с Бен Мий, като бе заменен от Алекзандър Арнолд-Трент.

Ливърпул

източник: Gulliver/GettyImages

В 29-та минута Милнър качи топката на главата на Ван Дайк от корнер, но ударът му попадна право в ръцете на Харт. В 36-ата Бърнли отговори с мощен шут на Фил Бардсли от далечна дистанция, но кълбото профуча покрай целта. В 41-та минута Ашли Барнс вкара красив гол от воле, но попадението бе отменено поради засада на нападателя.

Втората част стартира с хубав шут на Стъридж от дистанция, но топката бе отразена от Харт. В 51-та минута Кейта също опита късмета си от извън наказателното поле, но в аут.

Ливърпул - Бърнли

източник: Gulliver/GettyImages

Десетина минути след началото на второто полувреме домакините стигнаха до аванс. Подаване от корнер на далечна греда намери Джейм Тарковски. Той свали с глава в купа от играта. Там Алисон опита с една ръка да избие, но топката остана в негова близост. Ашли Барнс  успя да измъкне кълбото, чуквайки към Корк. Той на празна врата нямаше проблеми да открие резултата в полза на своя тим.

В 62-та минута Джеймс Милнър изравни с прекрасен шут по земя от дистанция в далечния ъгъл на Харт. Това бе трети за играча от началото на сезона и 50-ти в кариерата му във Висшата лига.

Ливърпул - Бърнли

източник: Gulliver/GettyImages

Гостите стигнаха до обрата само 7 минути след това. Подаване на Арнолд от свободен удар намери Ван Дайк в наказателното поле на Бърнли. Холандецът се разтегна максимално, за да свали към останалия на празна врата Фирмино. Бразилецът не се поколеба и завърши хубавата комбинация с втори гол за Ливърпул.

В добавеното време на срещата Алисон отрази по впечатляващ начин много коварен удар на Бен Мий с глава към горния десен ъгъл на вратата си. В ответната атака Салах се озова с топка в крака пред наказателното поле на съперника, след мигновена контра, и пусна към свободния Джердан Шакири. Швейцарецът с лекота покрай Харт оформи крайното 3:1 в полза на гостите.

Ливърпул - Бърнли

източник: Gulliver/GettyImages

Бърнли – Ливърпул 1:3

1:0 Джак Корк 54‘

1:1 Джеймс Милнър 62‘

1:2 Роберто Фирмино 69'

1:3 Джердан Шакири 92'

Състави на двата отбора:

Бърнли: Джо Харт, Фил Бардсли, Джеймс Тарковски, Бен Мий, Чарли Тейлър, Йохан Гудмундсон, Джак Корк, Ашли Уестууд, Роби Брейди (Аарън Ленен 71'), Ашли Барнс (Матей Видра 84'), Кристофър Ууд (Сам Воукс 71')

Треньор: Шон Дайш

Ливърпул: Алинсон, Джо Гомес (Александър Арнолд-Трент 22‘), Жоел Матип, Вържил ван Дайк, Алберто Морено (Мохамед Салах 66'), Джеймс Милнър, Джордан Хендерсън, Наби Кейта, Джердан Шакири, Даниел Стъридж, Дивок Ориги (Роберто Фирмино 66')

Треньор: Юрген Клоп

Главен съдия: Стюарт Атуел

Стадион: „Търф Моор“