Английският гранд Ливърпул продължава с подсилването на вратарския пост. След като закупи през това лято Алисон Бекер за 70 милиона евро, този път мърсисайдци са на прага да назначат Джак Робинсън към щаба на треньорите-вратари.

Робинсън е прекарал седем години в големия враг на тима – Манчестър Юнайтед, където е тренирал Едвин ван Дер Саар и Давид де Хеа.

За последно той е работил в английския национален отбор, където е подготвял формациите до 15 и 17 години, а също така е част от щаба, чийто тим триумфира на Световното първенство през 2017 година.

Робинсън ще асистира на основния треньор при вратарите – Джон Ахтерберг, а мениджърът на „червените” Юрген Клоп лично е настоявал за привличането му.

Ахтерберг ще се концентрира в подготовката на Алисон Бекер и Симон Миньоле, докато Робисън ще му асистира, помагайки на младите Камил Грабара и Каолмин Келехър.

Полякът Грабара е в готовност да седне на пейката за предстоящия сблъсък на Ливърпул с Тотнъм идния уикенд. Причината е, че Симон Миньоле има проблеми с пръстите на дясната ръка, а Каомин Келехър пък получи травма по време на тренировка. Ирландецът ще отсъства четири седмици, след като се сблъска с Дивок Ориги.

Срещата между Тотнъм и Ливърпул можете да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2 на 15 септември от 14,30 часа. Също така можете да разчетете и на дигиталната платформа PLAY DIEMA XTRA BG.