Отборът на Ливърпул получи възможно най-лошите новини по отношение контузията, която Трент Александър-Арнолд получи преди победата над Брайтън с 1:0. Оказа се, че проблемът в коляното на десния краен защитник е много по-сериозен и ще го извади от игра за 4 седмици. С травма след гостуването на „чайките” е и полузащитникът Джорджинио Вайналдум.

20-годишният играч се свлече с болки на тревата по време на загрявката преди съботния мач на „Амекс Стейдиъм”. Предполагаше се, че проблемът е в глезена, но въпреки всичко младокът получи обезболяващи и изигра пълни 90 минути. „Трент е твърдо момче и да го видя на тревата, не беше добър знак. Не знам какво точно стана и се надявам да е абсолютно нищо. Това обаче не изглеждаше така, защото той наистина изпитваше сериозна болка. Дано не отнеме твърде дълго преди той да престане да я усеща”, заяви след срещата мениджърът Юрген Клоп.

Последвалите тестове, извършени от медицинския щаб на Ливърпул, потвърдиха, че травмата е в коляното и не бива да бъде подценявана. Има и добра новина за „червените”, тъй като на този етап не изглежда да има нужда от хирургическа интервенция. Така очакваният период на отсъствие е около един месец.

Отсъствието на младока почти сигурно ще прекрои отбраната на Ливърпул за предстоящото домакинство на Кристъл Палас. В момента Клоп реално не разполага със здрав десен краен защитник, като се вземе под внимание отпращането на Натаниъл Клайн под наем в Борнемут. На няколко пъти през сезона Джеймс Милнър бе преквалифициран в подобна роля, а тя може да бъде възложена и на Фабиньо. Последният обаче отново би могъл да бъде поставен като централен защитник, ако възстановеният от контузия Жоел Матип не е готов за игра. Последната възможност на Клоп за десен бек включва талантът от младежката академия Рафаел Камачо, но едва ли германецът ще прибегне дотам. Това би означавало 18-годишният португалец, който по принцип е крило, да се изправи срещу един от най-пробивните нападатели във Висшата лига – Уилфрид Заха.

Колкото до състоянието на Вайналдум, холандският национал е получи удар в коляното си при успеха над „чайките”. Засега участието на 28-годишния играч е под въпрос, като състоянието му ще се проверява всеки ден.