Отборът на Ливърпул е единственият тим без загуба в английската Висша лига от началото на 2022 година. През календарната година мърсисайдци са изиграли 18 срещи в първенството, като в тях са регистрирали 15 победи, с тази срещу Саутхемптън във вторник вечерта, както и 3 равенства.

Любопитни постижения записаха и отделни играчи на „червените“. Защитникът Жоел Матип, който на практика донесе победата на водения от Юрген Клоп с 2:1 срещу „светците“, е спечелил всичките мачове със свое участие във Висшата лига, в които е вкарал гол - 8. Той е загубил само 10 от 125 мача във Висшата лига, които е изиграл.

Ветеранът Джеймс Милнър, който през първото полувреме игра като халф, а през второто му се наложи да довърши мача като десен бек заради контузията на Джо Гомес, също се отличи с интересно постижение. Ветеранът стана най-възрастният играч (36 години 133 дни) в последните 10 години, който е създал 5 голови положения за отбора си в мач от Висшата лига. Милнър създаде въпросните 5 положения още през първото полувреме. През април 2012 легендата на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс също постига това, като тогава халфът е на 37 години и 144 дни в двубоя на „червените дяволи“ с Куинс Парк Рейнджърс.

В същото време Милнър и младият Харви Елиът за първи път бяха заедно в стартовия състав на Ливърпул в мач от Висшата лига. Милнър дебютира в елита на Англия през месец ноември 2002 година - 145 дни преди Елиът да бъде роден.