Ръководството на Ливърпул е готово с рекордна оферта за централния защитник на Саутхемптън Върджил ван Дайк, но тя ще бъде отправена към „светците“ само при едно условие.

„Червените“ са готови да направят холандеца най-скъпия защитник във футбола, но за целта от Саутхемптън трябва да обявят, че са желаят да се разделят с футболиста и са готови да обсъждат различни предложения.

Ван Дайк си пожела трансфер, Саутхемптън го прати в изгнание

До този момент от щаба на клуба от „Сейнт Мерси“ бяха категорични, че Ван Дайк не се продава. Впоследствие футболистът бе отстранен от тренировъчния процес, след като заяви, че не се чувства готов на 100%. В момента холандецът продължава да се готви сам, отделно от основната група на тима.

Ливърпул вече преговаря с футболиста, но бе уличен в неправомерни действия и бе на косъм от солено наказание от страна на Висшата лига. „Червените“ реагираха светкавично и се извиниха публично, с което официално преустановиха интереса си към Ван Дайк.

Не е изключено обаче скоро „червените“ отново да се завърнат в борбата за подписа на защитника. Това би се случило в момента, в който от Саутхемптън обяви че холандецът се продава.